Το ACM SIGMOD στην Αθήνα το 2011

03-05-2011

Ένα από τα σημαντικότερα ετήσια διεθνή συνέδρια πληροφορικής διοργανώνεται από 12 έως 16 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα. Το 37ο Διεθνές Συνέδριο ACM SIGMOD/PODS αποτελεί το κεντρικό συνέδριο της Ειδικής Ομάδας Ενδιαφέροντος για τη Διαχείριση Δεδομένων (SIGMOD) του ACM (Association of Computing Machinery), της μεγαλύτερης επιστημονικής ένωσης πληροφορικής παγκοσμίως.

Πάνω από 500 επιστήμονες και επαγγελματίες στο επιστημονικά και εμπορικά πάντα “θερμό” θέμα της Διαχείρισης Πληροφοριών και των Βάσεων Δεδομένων θα συμμετάσχουν ανταλλάσσοντας γνώση και εμπειρία σε θέματα όπως η αναζήτηση στον Ιστό, η εξόρυξη γνώσης, τα κοινωνικά δίκτυα και οι εφαρμογές των Βάσεων Δεδομένων σε ποικίλες περιοχές της βιομηχανίας, χωρίς να παραγνωρίζονται και όλες οι άλλες πλευρές της διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων.

Παρούσες στο συνέδριο είναι και όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου των πληροφοριακών συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων, τόσο με τους κορυφαίους επιστήμονες και επαγγελματίες τους όσο και ως χορηγοί και υποστηρικτές (EMC², Greenplum, Microsoft, Oracle, Google, IBM Research, SAP, Sybase, Yahoo! Labs, AsterData, HP, Intrasoft International, Kosmix, MarkLogic, Twitter, VirtualTrip, NEC κ.ά.).

Πρόκειται μόλις για την τρίτη φορά από το 1975 που το συνέδριο αυτό διεξάγεται εκτός ΗΠΑ, ενώ το γεγονός της επιλογής της Ελλάδας καταδεικνύει την ισχυρότατη παρουσία της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στην περιοχή της διαχείρισης πληροφορίας και των βάσεων δεδομένων και αποτελεί σημαντική διάκριση και τιμή για τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”, καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Γιάννης Ιωαννίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου του ACM SIGMOD.

Την οργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης (ΙΠΣΥΠ) του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”. Ο διευθυντής του ΙΠΣΥΠ/ΕΚ “Αθηνά” και καθηγητής στο ΕΜΠ κ. Τίμος Σελλής έχει και τη θέση του Προέδρου του Συνεδρίου.

Επικοινωνία:

Όνομα: Τίμος Σελλής

Τηλέφωνο: 210 6990522

email: timos@imis.athena-innovation.gr

URL: http://www.sigmod2011.org/index.shtml