
SlideWiki
- Υπεύθυνος ΙΠΣΥ: Θοδωρής Δαλαμάγκας
- Σχετικές δημοσιεύσεις
- Ημερομηνία έναρξης: 01-01-2016
- Διάρκεια: 36 μήνες
- Πρόγραμμα: H2020-ICT-20-2015
- Χρηματοδότηση: 6,8M Euros
- Χρηματοδότηση ΙΠΣΥ: 684K Euros
- Ιστοσελίδα έργου: https://slidewiki.eu/
- Συνεργάτες: Fraunhofer Institute for Intelligent Analysis and Information Systems, Germany University of Southampton, United Kingdom The Open University, United Kingdom Universidad Politécnica de Madrid, Spain Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn, Germany Universitat Politécnica de Valencia, Spain Vrije Universiteit Amsterdam, Netherlands Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, Ελλάδα Institut für Angewandte Informatik, Universität Leipzig, Germany IHK Bildungszentrum Halle-Dessau, Germany Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Ελλάδα Institute Mihajlo Pupin, Serbia Universidade Federal do Rio de Janeiro, Brazil Ayuntamiento de Zaragoza, Spain Scuola di Robotica, Italy ACCEDES, Spain
Η δημιουργία ολοκληρωμένων OpenCourseWare (OCW) είναι κουραστική, χρονοβόρα και δαπανηρή και τα αποτέλεσματα είναι συχνά ελλιπή, παρωχημένα, και απρόσιτα για τα άτομα με αναπηρίες. Με την πλατφόρμα ανοικτού κώδικα SlideWiki (SlideWiki.org) η δημιουργία, η μετάφραση και η εξέλιξη επαναχρησιμοποιούμενου OCW μπορεί να μοιραστεί ευρέως (crowdsourced). Όπως με τη Wikipedia, το SlideWiki επιτρέπει (1) να δημιουργηθούν συνεργατικά OCW (online μαθήματα, παρουσιάσεις, εξετάσεις αυτοαξιολόγησης, εικόνες κ.λπ.), (2) την ημι-αυτόματη μετάφραση του περιεχομένου αυτού σε περισσότερες από 50 διαφορετικές γλώσσες και την βελτίωση των μεταφράσεων με συνεργατικό τρόπο και (3) την εμπλοκή και την κοινωνική δικτύωση των εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων με όλο αυτό το περιεχόμενο. Το SlideWiki χρησιμοποιείται ήδη από εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και χιλιάδες μαθητές. Αρκετές εκατοντάδες σειρές εκπαιδευτικού υλικού είναι επίσης ήδη διαθέσιμες στο SlideWiki σε δεκάδες γλώσσες.
Σε αυτό το μεγάλης κλίμακας έργο, η πλατφόρμα SlideWiki θα ωριμάσει περαιτέρω τεχνολογικά και θα διασυνδεθεί με μοντέρνες πλατφόρμες διανομής MOOC και τέσσερις δοκιμές μεγάλης κλίμακας θα πραγματοποιηθούν (1) στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, (2) την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, (3) την τριτοβάθμια εκπαίδευση και (4) την ευρύτερη κοινότητα ανοιχτής εκπαίδευσης. Αυτές οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και χιλιάδες μαθητές σε χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί, στην ανάπτυξης της τεχνολογίας και στις δοκιμές, στην καταλληλότητα για τους ακαδημαϊκούς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.