Συνεργασία του ΙΠΣΥ με την MRB για τη μελέτη του Ελληνικού Twitter στα πλαίσια της Έρευνας «ΤΑΣΕΙΣ» του Ιουνίου 2017

12-07-2017

Δημοσιεύτηκαν από την MRB Hellas τα αποτελέσματα της 59ης μέτρησης της κοινωνικοπολιτικής Συνδρομητικής Έρευνας ΤΑΣΕΙΣ (Μέτρηση Ιουνίου 2017), συνεχίζοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1987. Στη μέτρηση του Ιουνίου συμπεριλαμβάνεται το αυτόνομο report «ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ TWITTER ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που μελετά την έκφραση κοινής γνώμης στο Twitter, ένα σημαντικό κομμάτι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το report αυτό συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων – Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ που συνεργάζεται με την MRB HELLAS και αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να συνδέσει τον κόσμο της κλασικής κοινωνικοπολιτικής έρευνας με τα analytics των Social Media ώστε να αποτυπωθούν καλύτερα οι κοινωνικοπολιτικές συμπεριφορές.

Το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων – Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ έχει πλούσια ερευνητική εμπειρία στην άντληση και ερμηνεία γνώσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλατφόρμα TwitHoard, η οποία εξειδικεύεται στη συλλογή, ανάλυση και οπτικοποίηση μεγάλου όγκου θεματικά-εστιασμένων tweets.

Η MRB Hellas A.E. από το 1969 μέχρι σήμερα έχει συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της Έρευνας Αγοράς στην Ελλάδα κατέχοντας πάντα μία από τις ηγετικές θέσεις στον κλάδο. Την τελευταία τετραετία ηγείται του κλάδου τόσο σε επίπεδο Μεγέθους (Κύκλος Εργασιών – Στελέχη) όσο και στην επένδυση σε επίπεδο Γνώσης και Καινοτομίας.